Varukorgen är tom.
☰KATEGORIER

Se vad andra tycker

Enkelt och smidigt köp med snabb leverans via brev.
Prisjakt.nu

Bra att veta - om Sous Vide

 

Sous Vide - hur fungerar det

Sous Vide

Sous Vide betyder "under vacuum" och har länge använts i restauranger över hela världen. Genom att först vacuumförpacka kött, fisk, kyckling eller någon annan råvara man vill tillaga och sedan sänka ner den i ett perfekt tempererat vattenbad får man ett perfekt resultat varje gång.

Hur

Du ställer in önskad temperatur på din Sous Vide och placerar den på kanten av en kastrull eller gryta. Därefter stoppar du i din vacuumförpackade råvara, startar timern och låter resten sköta sig självt!
Din köttbit, eller vad du nu tillagar, kommer inte att bli torr och tråkig eftersom den tillagas i en perfekt och stabil temperatur. Vattnet cirkulerar hela tiden i kärlet, och temperaturen håller sig inom bara någon tiondels grad i avvikelse under hela tillagningstiden.
Efter den inställda tiden gått ut, tar du upp din nu tillagade råvara och steker den om så önskas i en het stekpanna för att ge din mat den där perfekta härliga ytan.

 

Vad behöver jag ?

Förutom det helt uppenbara, nämligen bra råvaror, är det några få saker du behöver för att kunna åstadkomma den där perfekt tillagade maten som man annars bara får på restaurang.

  • Sous Vide
    Det finns många olika märken av Sous Vide att välja på, men vi har valt Champion som har visat sig stå för kvalitet, stilren design och smarta konstruktioner.
  • Vacuumförpackare
    Även här finns det så klart flera olika modeller att välja mellan. Största skillnaden är kapaciteten, alltså hur stora råvaror du kan vacuumpacka, och också möjligheten att välja mella påsar i standardstorlek eller rullplast där du själv bestämmer storlek på påsen.
  • Vacuumpåsar
    Vacuumpåsar finns som sagt av dels olika fasta storlekar, men också som rullplast där du själv kan bestämma storleken. Det finns också påsar du kan återanvända, så kallade Zippåsar. Dessa kräver dock en speciell typ av vacuumförpackare.

Temperatur och tider

Recept liksom förslag på temperaturer och tider finns allra oftast i manualen till din Sous Vide. Dessutom finns det på Internet hur mycket information som helst att hitta om hur du tillagar just din typ av råvara på bästa sätt. Du hittar hur många recept som helst, och där får du också tips på temeperaturer och tider. När du har använt din Sous Vide en tid och börjar känna dig lite säkrare, så kan du själv laborera med både tider och temperaturer för att alltid få din mat precis så som du själv vill ha den.

Vårt sortiment

Vi har valt Champion som vår huvudleverantör av Sous Vide och alla tillbehör du behöver. Alla produkter finns överskådligt samlade i en egen kategori för att du enkelt skall hitta det du behöver. Här hittar du alla Sous Vide-produkterna.